lauantai 28. syyskuuta 2013

Opiskelua ja oheisaktiviteettejä

Opiskelusta

Nyt on suoritettu ensimmäinen kuukausi sairaanhoitajaopiskelijana. Joka toinen maanantai on vapaa, joka tonen perjantai on vapaa. Tän viikon piti olla kolmipäivänen kontaktituntien osalta, mutta siirsin ensi perjantain hommat tän viikon perjantaille, koska Appro on ens viikon torstaina...
Opiskelu englanniksi ei oo tuntunu mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeelta. Ainoostaan anatomian tunnit on haastavia, kun et tunne niitä termejä ja osia edes suomeksi. Ruotsi meille opetetaan suomeksi, koska ryhmä sisältää vaan suomalaisia. Atk-tunnit on pitkäveteisiä. Lääkelaskut on helppoja. Labratunnit on parhaita, kun saa kokeilla käytännössä (nukkeja ja toisiamme kiusaten) miten nenämahaletku laitetaan, potilaita pestään tai lakanoita vaihdetaan. Näiden tuntien jälkeen seuraavalla kerralla on oikeet ihmiset asiakkaina. Kaikilla labratunneilla on oltava ja lääkelaskukokeesta on saatava 100% tehtävistä oikein, että pääsee työharjoitteluun. Ensi maanantaiksi pitäis tehä kaksi tehtävää sosiaaliturvajutuista ja tuista.

Opiskelujen alussa meille kerrottiin, että 1/3 opiskelusta on työssäoppimista, 1/3 kontaktitunteja ja 1/3 itsenäistä & online -opiskelua. Jälkimmäisestä en tiedä olenko kauhuissani vai peloissani. Lukioaikaan verrattuna kontaktitunteja on ihan kauheen paljon vähemmän, vapaapäiviä on pitkin viikkoa, mutta nekin on tarkoitettu itsenäiselle opiskelulle. Oon ihan paska itsenäisissä. Lukiossa yritin tehdä yhden bilsan kurssin itsenäisesti, luin kirjan kerran läpi, sain kokeesta 8+, mutta numero jäi saamatta, kun en jaksanut tehdä korvaavia tehtäviä. Niitä oli ehkä 6...
Kauhulla siis oottelen deadlinen korvaavan puutuvan motivaation, kokeilin jo sitä urasuunnitelmaa tehdessä (vikaan palautushetkeen oli mun aloitushetkellä kolme tuntia). Onlineopiskelu on kanssa ihan kamalaa. Jos jotain pitää tehdä koneella, eksyn satavarmasti kaikkialle muualle kuin Optimaan tekemään niitä helvetin Papa Pear Saga, Pyramid Saga ja kaikki Sagat!!!! Itsekuri? Ei ole.

Yrittäjyys on hirveän korostettua Jamkissa. En mä halua olla yrittäjä. Paljon mielummin tekisin jonkun alaisena töitä joka kertois mitä mun pitää tehdä, tai että mulla on jotkut tietyt tehtävät mitkä on suoritettava. Ei meitä kaikkia oo luotu firman perustajiksi. Tietysti ainahan mä yritän parhaani, eli ollaanhan sitä jo tässä yrittäjiä. Yritän valmistua tulevaisuudessa. Toisaalta jos kovasti mietin, mielummin olisin yrittäjänä heppa- tai kauneudenhoitoalalla. En tiedä miksi, mutta sairaanhoitoalan yritys ei kuulosta siltä omimmalta.

Joka tapauksessa ensimmäisen kaoottisen ja näiden kolmen, hieman vetelän viikon jälkeen tuntuu ihan hyvältä olla tässä koulutusohjelmassa. En tiedä onko sairaanhoito se mun ns. kutsumusammatti, mutta en malta odottaa, että pääsen ensimmäiseen työssäoppimiseen. Labratunnit ovat olleet parasta opiskelussa tähän mennessä (huimat 2kpl). Paaaaaaljon mielummin mä teen tätä kuin että en tekis mitään.

Ja muusta

Löysin Deadmau5in ja Skrillexin Tursajaisista!
Oheisaktiviteetit kouluajan ulkopuolella (ja ajalla) ovat olleet ehkä kaikkein parasta. Jamkon avajaispiknikien jatkot Brassa oli jotain aivan huikeeta! Tursajaisissa tuli kastuttua aivan täysin kierrellessä ympäri kaupunkia erinäisillä tehtävärasteilla Lara Croftin asussa ja hupparissa. Jossain sopivassa raossa kävin vaihtamassa kuivat kamppeet päälle ja Lara heräs taas eloon sitten Bran jatkoilla. Eipä jääny taas Lara huomaamatta kylällä. ;)
Maanantaina saadaan meidän Nursing-haalarit ja tiistaina on kastajaiset!! Jotta elämä olisi vielä enemmän pelkkää juhlaa, torstaina on Kauppakadun Appro ja sillä mä sen ens perjantain halusinkin vapaaksi...

Viikko sitten juhlittiin Jyväskylässä Kattohuoneiston korkkajaisia eli suomeks tupaantulijaiset! Ihanasti hirveen moni Rautalampi kaveri pääs paikalle ja paikallisiakin tovereita tuli ihanat muutamat. Oli ihan huikeeta juhlistaa mun 24,5 neliön sisässä 17 henkilön kanssa sitä, että ne neliöt on mun käytössä. Tuli vähän lämmin... Huipumpaa oli vielä se, että meitä majottu yöksi sinne 8 kappaletta. Oli lattia aika patjoitettu.

Sain ensiapupakkauksen ♥

Tällä viikolla Jamko järjesti hyvinvointiviikon, johon kuului mm. Korkeakoululiikunnan Jamkin salin vuorot ilmaisuus. Tiistaina riensin riemuiten Core-tunnille, joka oli armotonta lihasten rääkkäystä. Vieläkään en kävele ilman että sisäreisiin sattuu. Tästä johtuen en kyennyt muille Kk:n liikuntatunteihin osallistumaan. Torstaina oli Shrek-musikaali ja kiertely kaupunginteatterissa! Ihan huikeeta, lipusta maksettiin mutta kiertely oli silti ihan mahtavaa ja musikaali oli todella hyvä. Viitasaari 5km!! Suosittelen kaikille, varsinkin aikuisille huumorin puolesta. Välillä on kiva olla vaan ihan pelkästään katsomon puolella. Vaikka tuli siellä lavalla kävästyä ennen esitystä. Hieman isompaa kokoluokkaa kuin Paukkulinnan lava. :)

Shrekin kämppä

Lohikärmes 

Koruvarastoa

Vähä lissee koruja ja pantoja

Pukusuunnittelua, omg ku näitä oli siellä esillä

Huomenna Romeolla 70cm Suojiksella tallin kilvanajoissa. Mulla on taas menossa ratsastusajan kriisi, onko helppipuhelimia kellään avoinna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti