tiistai 9. lokakuuta 2012

Lomaa ootellessa

Mun huone on muuten ihanan vaaleanpunainen ja -sininen, viaton ja söppänä, mutta mua itseäkin huvittaa kun tää kaikki kiteytyy Alien Quadrilogy -elokuvaboxiin tuossa pöydällä. Päätin napata sen mukaan kotoa, kun se on ollut niin vähäisellä käytöllä siellä. Eilen katseltiin Ellan ja Villen kanssa ensimmäinen leffa, tosin Ville lähti puolessa välissä nukkumaan. :(

Viime postausta oikaisten sain tarkemmat pisteet ruotsin yosta. 188 pistettä. Eiiii vaaan voi olla niin rajalla tuleeko M vai C, kun kerta kymmenen pistettä on kadonnu jonnekkin till himmel! Bilsan tuloksia kävin kyselemässä vasta tänään ja olin saanu 32 pistettä. MITÄ kun en ees lukenut. Sekin pisterajoista riippuen M tai C. Kyllä tulee olemaan odotuksen taikaa ilmassa ennen YTL:n päätöksiä. Jos tulee Ceetä niin uusintaan menee, tai sit uusin ne joka tapauksessa molemmat. Kattoo nyt.

Ponirintamalla on sattunut ja tapahtunut. Viime postauksesta järjestyksessä lähtien:

Tiistai 26.9. Bolero, jolla painelin koulua menemään kun Emma ei tunnilleen päässyt. En osannu ni eipä sen enempää.

Keskiviikko 27.9. Marun kouluvalmennus Keskuksella. Kertulla menin ja neiti oli tosi hieno. Tehtävät oli todella kivoja: ensiksi tehtiin pitkän sivun lopusta täyskaarto käynnissä, jolla uralle palatessa tehtiin avoväistöä. Toi termi oli mulle ihan uus, joten tein avoa. Heheh. Ennen kuin päästiin uralle, siirryttiin raviin ja jatkettiin pohkeenväistöä takaosa uraa seuraten. Sitten suoristettiin ja jatkettiin seuraavalle pitkälle sivulle. Toiseksi mentiin sitten pääty-ympyröille. Käynnissä piti pituushalkaisijalla tehdä väistö suoraan pituushalkaisijaa pitkin, josta nostettiin laukka ja laukattiin kaksi kierrosta, kunnes tultiin uudestaan väistöön. Oli niiiiin kivaa että varmasti menen uudestaan!

Loppuverkkaa. Kuvannut Riikka K.

Lauantai 29.9. Mennalassa menin Romeolla, josta tykkään ihan valtavasti! Se vaan on ihan mainio ratsastaa. Tehtiin ihan perusjuttuja, loivaa kiemuraa ja asetuksia ulos. Laukkaa pääty-ympyröillä ja oli mukavaa. Mennalan tunnin jälkeen lähdin kokeilemaan Marin heppaa Kuikkaa. Alku on aina vaikea, eikös se niin vähän oo....? Ainakin mulla, kun sairastan kipsisyndroomaa hevosten kanssa joilla ratsastan ekaa kertaa... Onneks Mari osas opettaa ja neuvoa ihan hurjan hyvin miten sitä neitosta ajetaan.

Ekalla lokakuun viikolla en käynyt Keskuksella ollenkaan ratsastamassa, sen sijaan päätin käydä tankotanssitunnilla pitkästä aikaa! Mulla oli maanantai ja tiistai vapaat, joten maanantaina kävin riepottelemassa itteni aivan jumiin Jyväskylän Ready Set Polella. Oi että mä haluan mun oman tangon Tohikseen!!! Miksei täällä ole sopivaa kattoa??? Tiistaina kävin elämäni ensimmäistä kertaa hierojalla ja en oo koskaan ennen ollut niin lähellä tajuttomuutta. Oisin varmasti huutanu tuskasta, mutta sattu liikaa. Hyvää se silti teki.

Lauantaina 6.10. Mennalassa menin Amilla pitkästä aikaa! Tehtiin pohkeenväistöjä uralla käynnissä ja laukkaa keksiympyrällä. Meidän tunnilla oli muutama pikkulapsi, joka on aina sinänsä harmi ettei nytkään esim. pystytty tekemään väistöjä ravissa ollenkaan. Keskiympyrältäkin piti jakautua laukkaamaan eri päätyihin, ns. isot tytöt toiseen päähän ja pienet toiseen. Kävin sitten taas Kuikkaa ratsastamassa, tällä kertaa Mari pisti meidät menemään vähän puomeja ja hyppäämään muutaman kerran pikkuisen esteen. Meni niin hurjan paljon paremmin kuin ekalla kerralla, kun en ite jännittäny niin paljoa. Puomitehtävään oli tosi paljon helpompi keskittyä ja neiti oli kyllä tosi näppärä.

Eilen menin Rasmuksella koulua, mentiin lävistäjillä laillista kylkimöyryä josta ulko-ohjalla suoristamalla päästiin pohkeenväistöön. Tehtävä oli aika kiva, lisäksi myöhemmin tehtiin pitkien sivujen loppuun & alkuun voltit laukassa ja lyhyt sivu laukattiin aina myös. Rasmus oli kiva ja hieno. Tunnin jälkeen odottelin tallilla tovin, jonka jälkeen päästiin Tipsu-ponilla päästelemään ympäri maneesia kärryjen kyydissä! Ajaminen on hirrrrveen hauskaa puuhaa. :)

Oon ratsastellu nyt niin hurjasti, että vastapainoksi on sitten tullut vähän autoiltuakin ja toistaiseksi Bemari on pysynyt oikein ehjänä, itsehän en tosin muista mitään risteyssääntöjä. Anteeksi sille jonka puhui open kanssa sillon puhelimessa, mutta mulla oli oikeesti hätä, kun huusin et kumpi saa kääntyä eka. Minä vai vastaantulija...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti